Valokuvauskurssin satoa

/
0 Comments
Koska mä sain taas vaihteeksi kuulla, etten mä päivitä tarpeeksi useasti, niin tässä on jälleen vaihteeksi jotai uutta ihmeteltävää!

Tosiaan; suoritin viime jaksossa kuvataiteen valokuvauskurssin verkossa. Ja koska mun elämä on tosi tylsää, eikä mulla oo mitää muuta kerrottavaa; Voisin pistää näytille kurssin työni opettajan kritiikin kera (:


Vesi ja ihminen


Teidän tehtävänne on kuvata samaan kuvaan ihmistä ja vettä. Keksikää jokin kiinnostava näkökulma aiheeseen. Aihetta voi käsitellä aivan niin kuin itse haluaa esim. vesi on juotavaa, siinä voi uida, sitä voi sataa, siinä voi kylpeä jne. Tärkeää on omaperäisyys aiheen käsittelyssä ja kuvaustilanteessa pitää olla hauskaa! :)


Ottakaa 3 kuvan sarja, jossa tapahtuu jokin muutos. Kuvasarjassa oleellista on että jokainen kuva on tarpeeksi erilainen ja toisaalta kuvissa voi olla jokin yhdistävä elementti, joka pitää sarjaa koossa.


Itsehän sain tietää tästä tehtävästä kolme päivää, ennen kuvien palautusta. Koko viikon oli satanut, ja oli kovia ongelmia saada mallia kuvaan. Onneksi Taru tuli ja pelasti mun päivän suostuessaan raahaamaan itsensä ja koiransa kuvattavaksi ;_;
Omasta mielestä toi eka ja toka kuva onnistu parhaiten. Komas kuva on oman silmään todella ristiriitanen tumman maan ja valkosen taivaan kanssa P:

Ja opettajan palautteena oli:

"Erinomaisesti suunniteltu kuvasarja, jossa jokaisessa kuvassa on erilainen rajaus ja tunnelma on aivan huikean hienostik yhtenäinen. Sommittelet taitavasti luoden kuvaan sisäistä jännitettä mm. sijoittamalla kohteen kultaiseen liekkaukseen, kääntämällä rajausta vinoon, johdattamalla katsetta kuvan sisään polulla jne.
Värit ja tummusasteet ovat hineosti tasapainossa ja pinnanrakenteet korostuvat kiinnostavasti esim. pisaroina, vaatteiden poimuina, koiran turkkina, veden liikkeenä ja laiturin rakenteina."

Aika


Tässä tehtävässä sinun tulee kuvata aikaa.
Kuvia voi olla vaikka vain yksi, jos kuvaa on viritetty manipulatiivisesti niin, että kuvan sisältä löytyy kerroksia – ajan ulottuvuuksia ja ajatuksia ajasta. Eli kuvaa voi käsitellä mielin määrin, mutta kuvan kaikkien kuvien täytyy olla oma-ottamia.
Mä en ikinä oo oikeen tykänny kuvata hautuumaalla, mutta koska mä omistan olemattoman mielikuvituksen, niin vaihtoehdot alko oleen vähissä ;_;

Opettajan sanomaa:

"Koskettava aihe ja hyvä muistutus elämän katoavaisuudesta. Sävymaailma tukee tummuudessaan tämän aika-aiheen vakavuutta. Enkeli kikastaa hieman toivon säteellä. Taitavasti olet yhdistänyt kuvat! "

Kotistudio


Ensimmäisessä osassa rakennat kotistudion ja kuvaat rakennelmasta havainnollisia kuvia, jotta näemme miten olet rakentanut studion (vähintään 3 kuvaa).
Toinen osa on varsinaiset tuotekuvat, joista tehdään setti. Tuotekuvia otetaan vähintään 3.


Jätän nyt ne kuvat, missä näkyy mun kälynen studio, pois. Näitä kuvatessa mä olin flunssassa ollu koko viikon, joten mulla ei ollu energiaa toteuttaa mun hienoja suunnitelmia. 

"Tässä kuvassa olet onnistunut sekä valossa, rajauksessa että tarkennuksessa. Pieni valo nappaa kohteen mustasta taustasta upeasti ja mystinen tunnelma on valmis. Kahdessa muussa kuvassa olisit voinut ehkä vahän tiukemmin rajata. Hevosmallin mekaniikka on niin monimutkaista ja kiiltävää, että se nappaa turhaan katsojan huomion esim. puhtaus kuvassa. Rajaus siten, että metallipidike ei näkyisi voisi toimia paremmin. Hallitsevassa hieman haittaa tarkennuksen osuminen kaulaan hevosen kasvojen jäädessä epätarkoiksi. Asento on hyvä ja päällekäyvä onnistuneella kuvakulmalla alhaalta päin."
Komentti siis oli ensimmäisessä kuvassa, ja "puhtaus" on tuo toinen kuva ja kolmantena on tuo "hallitseva"


The Decisive Moment - ratkaiseva hetki


Valitse HCB:n tuotannosta yksi kuva ja tee siitä oma versiosi.


Koska mä olen pahis, niin mulla ei ole kuvaa tähän teemaan. Opettajan luvalla sain korvata työn jollakin vanhalla työllä, jos perustelisin valintani hyvin.
Korvasin työn sitten ikivanhalla sorsakuvallani :''D


Mitään palautetta en opettajalta saannut, sillä kuva tosiaan kiersi teeman aika kaukaa!Palava maa ja valuva taivas


Palava maa ja valuva taivas aihe on siis maisemakuvausta siten, että maisema tarjoaa jotakin mystistä jotakin ihmeellistä. Lavastaa ei tarvitse, mutta saa. Taivas voi vaikka olla pääosassa. Pilvet ja taivaan värit ovat usein käsittämättömän hienoja. Kuvan voi sommitella siten, että maata tai vettä näkyy vain vähän.

Tässä tehtävässä sai käyttää yhtä vanhaa kuvaa.

Ensimmäinen kuvista on otettu Turusta, heinäkuussa. Kaksi muuta on otettu mökiltä, eli yksikään kuvista ei ole otettu kotkasta. C:

Palautteen sain tuohon alimmaiseen kuvaan:
"Onnistunut diagonaali kokeilu sinulla tässä. Pidän tuosta lepänoksasta silhuettina heleää taivasta vasten ja ruovikon syksyinen kelatainen taivaan sinen kanssa luovat kiinnostavan utuisen värisommitelman tarkan silhetin taustalle."Puuttuva kuva

Näytä tässä kuvassa kaikki kurssilla oppimasi ja jo ennestään osaamasi. Eli kuvassasi sommitelma on täydellinen, valaistus harkittu, kuvarajaus juuri oikea ja hetki valittu taidolla. Kuvaa on jälkikäsitelty tarkastaen kontrastit, värit, tarkkuus, rajaus ja mahdollisesti myös horisontin suoruus.


Mulla oli jälleen hienot suunnitelma tätä viimestä kuvaa varten, mutta jotain kävi ja päädyin käyttämään tätä kuvaa meidän Leevistä. Palautetta en saannu opettajalta - liekö ollut kiire.


Kurssi oli kohdallani suoritettu kiitettävän arvoisesti, joten kirpasi vähän, kun muistin ettei kurssista tule numeroa. Jäin siis ilman keskiarvon korottajaa ;_;
Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.